Ervaringen met Frieda Oosten

Natuurlijk wil je weten waar je aan begint. Daarom bieden wij graag de mogelijkheid om kennis te maken met de mensen die gebruik maken/hebben gemaakt van het genoemde zorgaanbod. Vanwege privacyredenen geven we geen referenties op de site. Voor meer informatie kun je hierover contact met ons opnemen.

Klik hier  en vraag de contactgegevens van de referentie op.

Doordat ik als Hulpverlener van het jaar 2013 was genomineerd, zijn er mooie woorden over mij geschreven die je mogelijk wat meer inzicht kunnen geven van mijn werk als zelfstandig zorgverlener.

Jolanda
Frieda Oosten verdient deze titel als geen ander! Ze staat altijd dag en nacht klaar voor haar cliënten, heeft ontzettend veel geduld met mensen of ze nu jong, oud, gehandicapt of dementerend zijn. Het allerbelangrijkste aan Frieda vind ik dat ze iedereen op gelijk niveau benaderd, iedereen aan het lachen krijgt en de gekste dingen doet om het leven van haar cliënten zo leuk mogelijk te maken! Voorbeelden zijn een oude dame mee het paard op nemen, met haar in de ballenbak kruipen, scootmobielles nemen zodat ze met iedereen op pad kan en nog zoveel andere dingen. Als je de blogs leest van Frieda doet mij het altijd denken aan de film ‘Les Intouchables’. Ik vind Frieda dus een kanjer van goud!

Vinke 11 november 2013 om 11:04
Mevr Oosten heeft grote betrokkenheid naar haar cliënt toe vanuit een natuurlijke menselijkheid. Ze is daarnaast daadkrachtig en praktisch ingesteld. Ook bij verzoek voor onverwachte hulp buiten de gezette tijden is zij bereid te helpen en te regelen.Ze houdt bij de begeleiding van haar cliënt voldoende afstand om professioneel te kunnen blijven en behoud tevens haar natuurlijke warmte.

Rob 11 november 2013 om 15:23
Frieda heeft haar eenzaam oudere cliënt met stemmingsstoornissen op 2e Kerstdag bij haar en partner thuis uitgenodigd voor kerstdiner. Tevens is zij met deze cliënt het zorgcentrum rond gegaan (met toestemming van directie) om nog een aantal eenzame ouderen zonder kinderen bij haar thuis uit te nodigen. Een historische muziek- en beeldkwis werd gemaakt, voor ieder een klein pakje onder de boom en een fantastisch kerstdiner. Hiervan heeft Frieda het verhaal Kerstengelen gemaakt. Zij schrijft tevens leuke blogs over haar ervaringen als zelfstandig zorgverlener. Dit verhaal is ook geplaatst door De Nestor: http://www.friedaoosten.nl/nieuws_de_drie_kerstengelen_442 .

Elly 11 november 2013 om 15:23
Frieda werkt nog niet zo heel lang als zelfstandig zorgverlener maar viel meteen op door de manier van werken/aandacht voor de cliënt. Zij gaat met ze jagen, karretje rijden in de supermarkt, van de glijbaan af in het zwembad. We hebben het dan over bejaarden die zich ineens weer 18 kunnen voelen door toedoen van Frieda.

Angela 11 november 2013 om 15:24
Frieda Oosten verleend als ZZP’er hulp aan (beginnende) dementerende ouderen. Zij doet dit op zo’n geweldige manier. Ze kijkt waar deze mensen vroeger van hielden en speelt daar fantastisch op in. Met bijv. een vroegere jager gaat zij weer het veld in, niets is haar te gek. Maar wat zij daar nog verder mee doet is ook geweldig. Zij houdt een blog bij, dit kunnen mensen lezen, gedeeltes plaatst zij ook op FB. Natuurlijk zonder namen te noemen. De verhalen zijn zo bijzonder dat je zelf ook gaat nadenken over hoe je mensen uit jou omgeving kunt helpen zonder dat ze gelijk hun waardigheid verliezen. Haar werk heeft een sneeuwbaleffect, de hulp die Frieda biedt is dus niet alleen voor de hulpbehoevenden, maar door haar blog schud ze ook mensen wakker. Frieda verdient het echt om hulpverlener van het jaar te worden!

Cynthia 11 november 2013 om 15:24
Omdat Frieda heel veel betekent voor o.a. de mensen met autisme. met daarbij in acht te houden de mensen in hun waarde te laten.

Jan 11 november 2013 om 15:25
Frieda is uniek in haar persoonlijke aanpak voor elke cliënt afzonderlijk en zorgt dus voor maatwerk

Randy 11 november 2013 om 15:25
Ik ken Frieda al vanaf de dag dat ze met haar onderneming begon. Iedere keer wanneer ik haar blog lees over haar werk raak ik ontroerd. Ze leeft voor dit werk, dat merk je aan alles. Ze verdient het om zelf ook een keer in de spotlight te staan.

Jelle 11 november 2013 om 15:26
Frieda is zakelijk zeer begaan bij haar patiënten, maar eigenlijk staat ze altijd klaar voor hen. Naast het vakinhoudelijke als professioneel mantelzorgen, wat ik niet zo goed kan beoordelen, is haar bevlogenheid buiten “kantooruren” om hartverwarmend. Ze zorgt dat haar cliënten een gelukkiger leven leiden met creatieve uitstapjes en originele activiteiten.

Marijke 11 november 2013 om 15:26
Wat mij betreft is Frieda niet ‘werkzaam’ in de zorg maar een ‘hulp’ pur sang. Haar betrokkenheid gaat verder, kan ook verder gaan dan die van iemand wiens handelen bepaald wordt door procedures en richtlijnen. Die (speel)ruimte vult zij op fenomenale wijze in. Dat werkt positief in de beleving van de zorgontvanger en inspireert tegelijkertijd buitenstaanders die Frieda in interactie met de zorgontvanger ‘ontmoeten’. Het zou zo maar eens kunnen dat zorgontvangers Frieda niet als hulp ervaren maar vooral als iemand die hen in staat stelt zelf nog heel veel dingen te doen die ze anders niet meer zouden kunnen. Frieda maximaliseert hun zelfstandigheid!

Gerard 11 november 2013 om 15:26
Frieda heeft altijd een luisterend oor en geeft net dat beetje veel aan extra warmte wat je nodig hebt, op het moment dat je die aandacht echt nodig hebt. Ze geeft je echt het prettige gevoel met je betrokken te zijn zonder zakelijke koelte die je vaak bij andere zorgverleners treft. Frieda werkt niet in de zorg omdat het moet, maar omdat ze het echt wil, en ze heeft er uitzonderlijk veel talent voor.

Rik 11 november 2013 om 15:26
Frieda is bijzonder opgevallen door de zorgzaamheid die zij tentoonspreid bij de begeleiding van een dame van boven de 80 jaar. Zij laat mevrouw genieten van het omgaan met dieren op een bijzondere manier waarbij mevrouw alle gelegenheid heeft om op haar manier en tijd dit te doen.

Ellen 11 november 2013 om 15:27
Frieda probeert het beste uit de cliënt te halen, ook als het tegen zit. Ze benadert de cliënt professioneel zonder dat ze afstandelijk of kil is. Ze is heel creatief in het bedenken van activiteiten die de cliënt nog aankan. Niets is haar teveel. Dat komt omdat ze echt geïnteresseerd is in de medemens

Arjan 11 november 2013 om 15:27
Frieda heeft een zorgroeping, ze is een geweldig mens en helpt iedereen waar nodig. Zo’n kanjer van de oude stempel. daar zou Nederland er 10.000 van moeten hebben, Frieda verdient dit meer dan wie dan ook

Renate 11 november 2013 om 15:27
Ik werk als case manager dementie en vraag Frieda regelmatig of ze begeleiding wil bieden aan/bij een cliënt. Dit doet ze met veel enthousiasme, biedt vaak net iets extra’s. ( waar de reguliere zorg thuis ophoudt!) Ze heeft veel aandacht voor de mensen, neemt ze regelmatig mee naar bv een omgeving van vroeger…etc.

Hanneke 11 november 2013 om 15:28
Ik nomineer Fieda vanwege de kwaliteit van zorg en persoonlijke aandacht die zij voor haar cliënten heeft. Zij weet hen steeds opnieuw te verwarmen door met haar met onvermoeibare inzet in te spelen op de interesses van haar cliënten. Met respect en waardering voor de ander is haar niet snel iets te gek!

Anke 11 november 2013 om 15:28
Frieda is een fantastische zorgzame en creatieve hulp die veel heeft betekent voor mijn ouders en hun mantelzorgers (dochters). Mijn moeder lijdt aan de ziekte Alzheimer en mijn vader aan hartfalen en zij zorgde er enkele jaren voor dat mijn vader een paar keer per week de gelegenheid had om iets voor zichzelf te doen. Frieda bedacht altijd iets wat aansloot op de mogelijkheden en behoefte van mijn moeder, zodat ze een fijne tijd had en stond altijd klaar als er iets extra’s nodig was. Zij had begrip voor en kon omgaan met mijn ouders die beiden door hun moeilijke situatie niet altijd even makkelijk waren om mee om te gaan. Als dochters hadden wij aan haar steun vanwege haar luisterend oor en medeleven. Mijn moeder is deze zomer opgenomen in een verpleeghuis,maar nog steeds geeft Frieda blijk van betrokkenheid door ongevraagd bij hen beiden langs te gaan voor een kopje koffie en een praatje.Frieda verdient het om hulp van het jaar te worden.

Sonja 11 november 2013 om 15:28
Frieda Oosten is een zeer gewaardeerd en kundig zelfstandig zorgverlener. Ze levert maatwerk, probeert alle wensen van zorgvragers te honoreren. Niet zij bepaalt maar de cliënt!

Wim 11 november 2013 om 15:29
Iemand met inzet, loyaliteit , openhartig, vriendelijk en altijd behulpzaam. Kortom ziet haar inzet niet als werk maar als passie!!!

Rolf 11 november 2013 om 15:29
Wij willen Frieda Oosten nomineren gezien de goede zorg, aandacht voor de handicap en kwaliteit die zorgvrager heeft ontvangen.

Wilma 11 november 2013 om 15:29
Frieda is lief, zorgzaam, met een groot empathisch vermogen. Geen enkele moeite is haar te veel. Wil een cliënt paardrijden, komt voor elkaar! Een keer in een ballenbak, Frieda belt Ikea en zorgt dat een oude dame de dag van haar leven heeft. Dit zijn maar een paar voorbeelden. Voor Frieda is niets te gek. Daarom nomineer ik Frieda Oosten

Gerdy 11 november 2013 om 15:30
Frieda is onze dochter wij kennen haar passie voor haar werk. Haar grote inzet haar liefde voor de zorg van haar cliënten. De verhalen die op haar website staan getuigen ervan van hoe betrokken ze is. De grote dosis humor en haar vrolijkheid brengt ze over op haar cliënten. Wensen laat ze in vervulling gaan. Als haar cliënten maar gelukkig kunnen zijn. Ze kijkt niet op uurtjes op dagen, het kan altijd. Wie gaat op eerste kerstdag drie dames uit een verzorgingshuis in eigen huis een prachtige kerstdag bezorgen koken en verwennen ? Ja dat doet Frieda. Daarom nomineren wij haar. Chapeau voor onze lieve zorgzame dochter Frieda. Een zzp’er die er helemaal voor gaat.

Rina 11 november 2013 om 15:30
Frieda helpt de cliënten die ik als casemanager dementie begeleid. Ik kies voor haar omdat ze zeer flexibel inzetbaar is en meebuigt met de soms grillige hulpvragen van de cliënten. Ze is onvoorwaardelijk bereikbaar en beschikbaar en staat in nood meteen klaar voor de cliënt waardoor de mogelijkheid om zelfstandig te wonen langer haalbaar is. ze probeert met maximale en betrokken inzet de last van de dementie te verlichten voor cliënt en mantelzorgers.

Jacky 11 november 2013 om 15:31
Goede collega, altijd behulpzaam voor cliënten en collega’s.

Inge 11 november 2013 om 15:31
Frieda geeft oude en demente bejaarden topzorg en begeleiding met veel humor . Zo laat zij haar cliënten in hun waarde en begeleid hun in voor hun moeilijk te realiseren soms grote soms kleine wensen . Van wandelen of fietsen samen tot een ritje op een heeel mak paard . Haar blog over deze ervaringen is altijd humoristisch waarbij de cliënt zonder dat ze deze benoemd voor je gaat leven.

Top !

Jannie 11 november 2013 om 15:31
Frieda..is een echte KANJER en heeft een enorm GROOT goed HART.. en staat haar MANNETJE..is er altijd om iemand te helpen.

Ellen 11 november 2013 om 15:32
Frieda is een intens oprechte hulpverlener met het hart op de goede plaats. Altijd creatief in het bedenken van activiteiten die bij de ontvanger van de zorg past. Zet zichzelf niet op de voorgrond maar het draait bij haar om de cliënt. Precies wat je hoopt dat de zorgverlener is. Een vertrouwd iemand.

Laura 11 november 2013 om 15:33
Frieda en ik werken samen in teamverband. Ze heeft heel veel tijd en geduld voor haar cliënten. Daarbij kijkt ze ook altijd goed wat de werkelijke vraag van de cliënten is.

Chris 11 november 2013 om 15:33
Frieda is een fantastische hulpverlener!

Annette 11 november 2013 om 15:33
Zij is zeer betrokken bij haar cliënten en geeft uitstekende ondersteuning!

Frans 11 november 2013 om 15:33
Frieda kan op een inspirerende manier mensen op sleeptouw nemen zonder daar dit zo door de ander wordt ervaren.

asweerts 11 november 2013 om 17:17
Frieda is een vrouw met een groot gouden hart die goed kan luisteren en inspelen op de wensen van haar cliënten. Zij doet dit vol liefde en overgave en met een mooie lach! Zij is een dame die van aanpakken weet en de dingen oppakt die iemand nog wel plezier kunnen geven. Haar blogs zijn zeldzaam mooi en inspirerend voor anderen.

tonbulte 11 november 2013 om 18:13
Ik ken Frieda en haar ouders al vanaf 1975 als je hun ziet dan hoef je niets meer te vragen, gemoedelijkheid behulpzaamheid en vriendelijkheid straalt van hun af. en daarom stem ik op haar.

Bianca 11 november 2013 om 18:29
Frieda heb ik leren kennen op Stal Mansour, waar zij wekelijks komt rijden. Op regelmatige basis neemt zij een cliënte van haar mee om enkele uren tussen de paarden te vertoeven of om zelfs een rondje te rijden. Frieda is een goedlachse, vrolijke en lieve vrouw, voor wie hulpverlening op haar lijf is geschreven. Met veel plezier lees ik haar blogs en bewonder tegelijkertijd haar tomeloze geduld en energie in haar omgang met ouderen. Zo zouden er veel meer mensen moeten zijn! Zij verdiend DÉ Titel als geen ander!

mazzeltof 11 november 2013 om 22:27
Een zeer sociale warme zorgzame vrouw!

Berke 12 november 2013 om 10:01
Frieda is zeer inspirerend in het begeleiden van mensen. Vooral dementerende en ouderen. Steeds weet ze weer bij deze mensen de juiste snaar te raken.Super

Driessen34 12 november 2013 om 16:22
Frieda en ik zijn collega’s geweest. Toen was ze al een zorgzaam persoon!! En nam mij dan ook vaak onder haar hoede! Zij doet dit werk dat ook met heel haar hart. Ze verdient zeker deze titel!! Gr Miranda

Hanneke 12 november 2013 om 19:13
Frieda verstaat de kunst om een ander het gevoel te geven dat zij heel speciaal zijn en daarom wil ik door mijn stem op haar een warm compliment geven zodat ook zij weet dat ze heel bijzonder is…

Betty 12 november 2013 om 23:14
Ik ken Frieda inmiddels al meer dan 30 jaar en kan met volle overtuiging zeggen dat zij een zeer warme persoonlijkheid is die haar werk met liefde vanuit het hart in alle zuiverheid doet. Tevens heeft zij de gave om met haar (Frieda) humor mensen blij te maken waardoor bij veel mensen de zon weer kan schijnen. De juiste vrouw, op de juiste plek!

marijke holwerda 13 november 2013 om 17:25
Lieve Frieda!

Wij stemmen op jou omdat we vaak horen van onze lieve vrienden, jouw ouders, hoe professioneel, uniek en toegewijd jij als zzp’er in de zorg bent. En omdat we dat ook op jouw blog zelf kunnen lezen. We zijn ontzettend trots op jou hoe jij deze mantelzorg vorm en inhoud geeft op jouw eigen specifieke manier. Chapeau voor jou! Wat ons betreft heb jij nu al gewonnen!

Liefs van Henk en Marijke

marijkehartjes 14 november 2013 om 22:03
Frieda’s warmte voor haar cliënten is uitzonderlijk en aanstekelijk. Geweldig zoals haar visie op dingen en gebeurtenissen mensen aan het denken zet.

Stijn-Ize-Joah 14 november 2013 om 23:07
Ben onder de indruk van de werkzaamheden van Frieda.

Mijn stem gaat naar haar als waardering en aanmoediging.

WendyB 15 november 2013 om 07:56
Frieda verdiend deze prijs gewoon! Ze is Lief, zorgzaam, vrolijk, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een vrouw met passie dat zie je, en dat lees je terug in haar blogs. Zij laat mensen in hun waarden en laat ze genieten van de kleine dingen. Daar zou mening mens een voorbeeld aan kunnen nemen. Ik vind Frieda echte een TOPPER!!!!!!!

Martin Beijer 15 november 2013 om 16:17
Alles wat Frieda aanpakt doet ze met passie en recht uit haar hart. Het woord helpen is bij haar altijd een WERKWOORD.

Elserover 20 november 2013 om 00:19
Het gekke is dat ik Frieda helemaal niet ken, maar direct toen ik haar foto zag in de Regiobode, voelde dat ik haar wilde steunen….. nu pas heb ik hierboven alle positieve dingen over haar gelezen. Frieda, voor mij ben je bij voorbaat een kanjer en ik hoop dat je wint!

rihala 24 november 2013 om 14:37
Wij stemmen op Frieda, omdat wij er getuigen van waren, hoe een oudere dame door Frieda meegenomen werd naar een thuisconcert en met volle teugen genoot van de muziek. Ook weten we dat Frieda met heel veel geduld met ‘n cliënt naar plekjes uit zijn jeugd is geweest. Ze kan heel goed luisteren naar jong en oud. Voor ons is ze een KANJER.